AORC/Lebo Vastgoed is een grote maatschappelijke vereniging. De maatschappelijke projecten vallen onder de noemer van stichting AORC-Lebo. Momenteel organiseert AORC-Lebo meerdere maatschappelijke voetbalprojecten in verschillende stadsdelen in Amsterdam. Daar komt nu, dankzij het Oranje Fonds een nieuw project bij. Het Oranje fonds heeft €4000,- gesubsidieerd.

Stichting AORC-Lebo gaat op de maandag avond, de trainingsavond van de jeugd, starten met het aanbieden van huiswerkbegeleiding. Het bestuur heeft een uniek concept bedacht waarbij kinderen, middels een persoonlijk opgesteld plan, worden geholpen om de taal en leerachterstanden te verkleinen. Ook wordt er geholpen met examentrainingen voor de oudere jeugd.

Bestuurslid Emran Riffi Acharki, opleidingsdocent aan de HVA vertelt: “ Amsterdam Nieuw-West kent veel jongeren die door beperkte begeleiding veel kansen missen in hun (school)carriere. Met onze zaalvoetbalvereniging proberen we dit te voorkomen door de jeugd in de breedste zin van het woord te ontwikkelen, zowel op het veld als daarbuiten. Ons doel is om de verschillende positieve leeropbrengsten die sport teweeg brengt ook te benutten op school, thuis en op straat. Op basis van deze visie bieden we onze jeugdleden de huiswerkklas.”

Emran zal samen met 1e jaar studenten van de HvA opleiding Pedagogiek de huiswerkklas begeleiden. Dankzij het Oranje fonds kunnen alle kosten nu worden gedekt.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het €28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

huiswerkbegeleiding-stichting-aorc-lebo-zaalvoetbal

 

(1e jaar pedagogiek studenten helpen de jongens van de C1.)