Stichting AORC-Lebo heeft de ouderen van Amsterdam Nieuw-West en West uit de brand geholpen. Hun wekelijkse uitje met de boodschappenbus, werd afgeschaft ivm. de oplopende kosten van de bus.

Stichting AORC-Lebo heeft de zaalvoetbal bus beschikbaar gesteld. Samen met vrijwilligers zal iedere donderdag en vrijdag ochtend de bus een ronde maken om de ouderen op te halen om zo gezamenlijk boodschappen te doen.

[mpc_nivo uniqueid=”nivo_slider_preview” width=”650″ height=”500″ effect=”fade” pausetime=”3000″]
[mpc_nivo_image url=”https://stichtinglebo.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding-2014-01-09-om-14.20.28.png”]

[/mpc_nivo](Stefano van Delden heeft ervoor gezorgd dat de ouderen weer wekelijks met de bus boodschappen kunnen doen)

Hart van Nederland maakte een reportage, klik HIER om de reportage te bekijken.

Het verschenen persbericht:

‘ Stichting AORC-Lebo en Masterboys redden de boodschappen bus ’

De boodschappenbus, die in de stadsdelen de Baarsjes en Bos en Lommer al meer dan 25 jaar rijdt, gaat door, dankzij een genereus aanbod van stichting welzijnsvereniging Masterboys in Amsterdam Nieuw West, die veel samen werken met stichting AORC-Lebo

Zij lazen in het Parool van de dreigende stop van de boodschappenbus en willen de ouderen graag helpen om zelf hun boodschappen te kunnen blijven doen. Daarom stellen zij hun bus belangeloos ter beschikking.

De bus die voornamelijk in de avond gebruikt wordt om de jeugd van zaalvoetbal vereniging AORC/lebo Vastgoed naar de uitwedstrijden te vervoeren, wordt nu op donderdag en vrijdag ochtend ingezet voor de ouderen.
Vrijwilligers uit de buurten waar de boodschappenbus gaat rijden, (Bos en Lommer en de Baarsjes) zorgen voor het vervoer. De Sociale Wijkteams van Combiwel, waar vanuit de bus wordt georganiseerd, zijn zeer dankbaar voor deze oplossing en de ouderen die gebruik maken van de bus al helemaal!
Vrijdag 3 januari heeft de eerste bus gereden, tot ieders tevredenheid. We hopen dat er nog vele ritten zullen volgen.