Het is zover! Vanaf 11 februari wordt er iedere dinsdag een zaalvoetbal scholencompetitie voor basisscholen in Sporthallen Zuid georganiseerd. De groepen 6, 7 & 8 van de basisscholen in stadsdeel Zuid nemen deel aan de competitie die is opgezet door AORC/Lebo Vastgoed in samenwerking met Combiwell en Dynamo.

Combiwell en Dynamo zijn de organisaties die de Na schoolse sport activiteiten in Stadsdeel Zuid  organiseren. AORC/Lebo Vastgoed is de beste zaalvoetbalvereniging van Amsterdam en speelt de thuiswedstrijden in Sporthallen Zuid. Nick van Teeffelen, verenigingsmanager van AORC/Lebo Vastgoed vertelt:”AORC/Lebo Vastgoed heeft al een scholencompetitie in stadsdeel West en organiseert daarnaast tal van toernooien en straatvoetbal trainingen in stadsdeel Nieuw-West. Dat zie je ook terug bij de leden. Bijna alle jeugdleden komen uit West of Nieuw-West. We spelen echter in Sporthallen Zuid. Sporthallen Zuid is de thuisbasis van AORC/Lebo Vastgoed en daardoor is het een meerwaarde voor alle partijen dat er ook in dit stadsdeel een scholencompetitie komt.” 

[mpc_nivo uniqueid=”nivo_slider_preview” width=”650″ height=”317″ effect=”fade” pausetime=”3000″]
[mpc_nivo_image url=”https://stichtinglebo.nl/wp-content/uploads/stichting-aorc-lebo-zaalvoetbal-amsterdam.jpg”]

[/mpc_nivo]

Onder leiding van de rolmodellen van AORC/lebo Vastgoed. Veelal spelers uit het 1e elftal (die Panna koning zijn of in het Nederlands zaalvoetbal team spelen)en jeugdtrainers, worden de kinderen wegwijs gemaakt in het zaalvoetbal. Zaalvoetbal is betrekkelijk nieuw voor de kinderen, waardoor ze de spelregels vaak nog niet kennen. “Onze rolmodellen proberen ze enthousiast te maken om daarna lid te worden van de vereniging. Daarnaast is winnen niet het belangrijkste. De fairplay cup is misschien nog wel belangrijker. Iedere wedstrijd kunnen teams respect punten verdienen. Aan het einde van de competitie zijn er dus 2 winnaars.” Aldus jeugdtrainer Imad Aoulad Taher.

 

De competitie start in februari. Om een goed beeld te krijgen van de competitie is de finale dag van Stadsdeel West gefilmd. De competitie in Zuid zal dezelfde opzet krijgen als in stadsdeel West.U ziet deze hieronder.

[youtube video=”wzW74wa0R_s” width=”100%” height=”350px”]