23 april was het zo ver! De finaledag van de Scholencompetitie West voor basisscholen groepen 7 & 8.

Woensdag 23 april vonden de finales plaats van Scholencompetitie West. Een aantal weken geleden was de reguliere competitie tot een einde gekomen en werden de teams verdeeld in 2 competities; De Champions League en de Europa League. De nummers 1 en 2 van beide competities speelden de finale, de nummer 3 en 4 van de Champions League speelde voor de derde plek (troostfinale).

Troostfinale

De troostfinale ging tussen Boomgaard D1 en De Roos D2. De Boomgaard was tijdens de reguliere competitie erg goed bezig en leek ook de finale plaats te bereiken, echter is dit niet gelukt. De Roos D2 toonden de afgelopen weken dat zij steeds beter werden als team. Door goede samenspel ging het de laatste wedstrijden erg goed. Voorafgaand kon dit ook gezien worden als een leuke affiche. Tijdens de troostfinale was het De Roos D2 dat erg goed was! Met maar liefst 8-2 won het van Boomgaard, wat toch als een van de favorieten werd gezien voor het winnen van de Scholencompetitie West. Een erg knappe prestatie van De Roos D2!!

Finale Europa League

De Europa league finale was een finale tussen 2 teams van 1 school. Narcis Querido D1 nam het op tegen Narcis Querido D2. Beide teams hebben het gered tot de finales van de Europa League, wat een knappe prestatie is. Uiteindelijk was het de nummer 1 (Narcis Querido D2) van de Europa League die deze wedstrijd won. Narcis Querido D2 mag zich vanaf nu winnaar noemen van de Europa League!!

Finale Champions League

Om 13:40 stond de grote finale van de Champions League op het programma. De finale ging tussen Admiraal de Ruyter D1 en De Roos D1. De teams eindigden tijdens de competitie (Champions League)op plaats 1 en 2, met slechts 3 punten verschil. Onlangs speelden beiden teams tegen elkaar en werd het een nipte overwinning (1-0) voor Admiraal de Ruyter D1. Admiraal de Ruyter was licht favoriet, vanwege het goede voetbal dat zij toonden de gehele competitie.

De finale beloofde een spektakel te worden en dat werd het uiteindelijk ook! Beide teams lieten goed voetbal zien en toonden aan waarom zij bovenaan de competitie stonden. De kansen waren er voor beide teams en het publiek leefden erg mee. Het publiek stond letterlijk op de banken tijdens deze spannende pot. Uiteindelijk wist Admiraal de Ruyter de keeper mooi te omspelen, om vervolgens de 1-0 te maken.

De Roos D2 kreeg nog een aantal goede kansen maar wist uiteindelijk niet te scoren. Admiraal de Ruyter snakte naar het eindsignaal. De Roos D1 kon haar kansen niet benutten, waardoor Admiraal de Ruyter D1 zich voor de 2e keer op rij, winnaar mag noemen van Scholencompetitie West. Een zeer knappe prestatie!!

Fairplay

Tijdens de competitie viel er een Fairplay prijs te winnen, een zeer belangrijke prijs. Deze prijs kon worden gewonnen door het meest sportieve team van de competitie. Wekelijks werden per team Fairplay punten genoteerd. Het team dat er boven uit stak was Admiraal de Ruyter D2!!

Meer foto’s zijn op de Facebook pagina te vinden van AORC/Lebo. Klik hier om ze te bekijken